vineri, 1 februarie 2013

Chittagong - Bangladesh

Unde este Chittagong /?
In Chittagong se afla in Bangladesh iar aici se afla unul dintre cele mai mari santiere pentru dezmembrarea vaselor din lume.
Carcasele navelor-cargo si ale petrolierelor sunt demontate bucata cu bucata,surub cu surub.
Oamenii care lucreaza aici,unii dintre ei la varsta adolescentei,nu poarta niciun fel de echipamente de protectie impotriva resturilor toxice de azbest si a altor substante periculase.Se munceste in conditii ingrozitoare.Nu numai navele vin sa "moara"la Chittagong.
Potrivit Federatiei Internationale a Drepturilor Omului,peste 1.000 de muncitori si-au gasit,pana acum,sfarsitul pe acest santier.




Chittagong este cel mai important port al Bangladesh-ului si al doilea oras ca marime. Capitala districtului cu acelasi nume, se afla in sud estul tarii construita pe malurile raului Karnaphului si are o populatie de peste 2.5 milioane locuitori. Ascuns intre dealurile Chittagong si Golful Bengal, orasul este un centru comercial major al tarii si majoritatea importurilor si exporturilor trec prin acest port. Portul are facilitati moderne si este in continua modernizare pentru ca de el depind economiile din Bangladesh, Nepal, Buthan, China de sud vest si anumite parti din Burma.


Plaja Patenga - este un obiectiv turistic important al zonei. Plaja se afla la 20 Km de oras si este situata in apropiere aeroportului international Shah Amanat si a Bazei Navale Khan Isha. Se intinde de la gura raului Karnaphuli pana la Golful Bengal. Plaja este destul de ingusta si inotul nu este recomandat in aceasta zona. Ea este destul de nisipoasa cu parti de pietris si cu multi palmieri si barci la tarm. O parte a tarmului a fost intarit cu ziduri de beton si blocuri mari de beton au fost puse si in apa pentru a stopa eroziunea. Pe mal sunt multe restaurante si chioscuri dar vin si vanzatori ambulanti din oras care vand inghetata, bauturi racoitoare si mancare turistilor.

Parcul Shaheed Zia - aici puteti gasi un turn de 71 m ce are un restaurant in varf, care se invarte o data la 90 de minute.

Muzeul Etnologic Chittagong - este singurul muzeu etnologic al tarii si ofera vizitatorilor ocazia sa se familiarizeze cu stilul de viata si mostenirea diferitelor grupuri etnice ale tarii.

Cimitirul celui de-al Doilea Razboi Mondial - cimitirul de pe strada Badshah Mia este un alt punct de interes al orasului.




Adresa URL : 
http://treicaifrumosi.blogspot.ro/2013/02/chittagongbangladesh.html


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Stiai ca ?

Stiai ca eruptia unui vulcan s-a auzit in Australia ?

Articole importante pe acest blog !

Poti descoperii multe pe acest blog . Daca ti-a placut ce ai gasit aici da-ne un like pe faccebook !

Postări populare