sâmbătă, 16 februarie 2013

Madonna - un idol viu al muzicii pop

                                           




                                     

Madonna ,artista cu cel mai mare succes din toate timpurile , a stiut mereu sa reactioneze la tendintele schimbatoare din muzica dance si pop,divedindu-se,in acelasi timp si o femeie de afaceri abila.Adesea controversata,ea este binecunoascuta pentru videoclipurile provocatoare si pentru coregrafiile ei elaborate.
Madonna Louise Veronica Ciccone s-a nascut in localitatea Rochester ,Michigan,SUA,la 16 august 1958.Era fiica cea mare a unei familii de imigranti din clasa de mijloc,si avea doar sase ani cand mama sa a murit.Crescand in Detroit ,ea a fost influentata in mare masura de formatiile locale Motown,cum ar fi The Supremes si Martha Reeves and the The Vandellas.Aceste formatii de fete interpretau melodii pop atractive,despre dragoste,combinandu-le cu miscari simple de dans si o imagine la moda.

                                 

Primele hituri

Exceland la scoala in domeniul artelor creative,Madonna a obtinut o bursa de studii la Universitatea din Michigan.A studiat un timp foarte scurt acolo,dupa care s-a mutat la New York,la varsta de 20 de ani,unde a si aparut alatruri de doua trupe de dans celebre.
Primele ei single-uri au fost foarte populare in dicotecile din SUA si melodia "Holiday"i-a adus succes atat in topurile pop cat si pe ringurile de dans.Au urmat alte doua hituri dance-"Bordeline"si "Lucky Star",compusa de ea.Ambele au fost produse de Reggie Lucas care lucrase anterior cu mai multe cantarete ,printre care Roberta Flack.Aceste trei single-uri au aparut pe primul album al Madonnei,intitulat simplu,"Madonna".
In 1984,a inceput sa fie remarcata.Albumul "Like A Virgin" a inregistrat vanzari impresionante si melodia de titlu,controversata,a ajuns in varful topurilor americane.Acest album a semnalat o schimbare de directie,atat in muzica cat si in text.In spatele sarmului sacadat al melodiei"Material Girl",multi au vazut o acuzatie la adresa lacomiei anilor 1980.Videoclipul melodiei amintea de Marilyn Monroe interpretand "Diamonds Are A Girl's Best Friend".De aici incolo cele doua femei au fost adesea comparate,ca de exemplu cand Madonna a interpretat ,in 1985,rolul principal din "Cautand-o cu disperare pe Susan".Aparitiile in "Surpriza din Shanghai"si"Cine-i fata?" nu au fost prea bine primite.
Albumul "The Blue"din 1986 a reconfirmat talentul de cantautoare a Madonnei.Cel mai bine vandut album in 25 de tari,aceasta colectie de cantece variate includea balade,ca "Live To Tell",melodia cu influente latino "La Isla Bonita",si slagarul dance "Open Your Heart".Fiecare melodie are videoclipul ei.

      

Ambitia unei blonde

Dupa o perioada traumatizanta si emotionala din viata ei care a cuprins si despartirea de actorul Sean Penn,cu care se casatorise in 1985,Madonna a lansat albumul autobiografic "Like a Prayer".
In 1988 albumul de maturitate,elaborat,"Ray of Light" a readus credibilitatea Madonnei,si din nou,schimbarea de stil era legata de producatorul ei.Productia lui William Orbit este de apreciat in single-ul obsedant si de atmosfera"Frozen".Domeniul muzicii Madonnei a avut cu siguranta mult de castigat de pe urma pregatirii vocale pentru aparitia ei in filmul muzical "Evita"."Ray of Light" a castigat patru premii Grammy,demonstrand ca la sfarsitul anilor 1990,Madonna era la fel de populara ca si pana atunci.

                                   











Adresa URL : http://treicaifrumosi.blogspot.ro/2013/02/madonna-un-idol-viu-al-muzicii-pop.html

vineri, 15 februarie 2013

Cum se fac bani pe World Wide Web?

In prezent,au loc progrese in demeniul internetului:accesul la internet devine posibil fara calculator personal,viteza de accesare creste si sunt disponibile o gama mai larga de servicii.Majoritatea conectarilor la internet se fac prin linii telefonice analogice traditionale,astfel incat un modem atasat la calculatorul utilizatorului trebuie sa transforme semnalul analogic in si dintr-o forma digitala pe care calculatorul o poate intelege.Nevoia de a transforma semnalele analogice in semnale digitale limiteaza viteza conectarii prin modem,astfel incat o alternativa mai rapida este de a pune o linie digitala de la centrala pana la calculator.Acest serviciu ,numit ISDN (Integrated Services Digital Network,Retea Digitala de Servicii Integrate) permite o viteza de conectare mult mai mare,insa limita ramane pe la 128 de kilobati pe secunda.

                        

O viteza mai mare 

Toate acestea se vor schimba o data cu introducerea unui nou sistem numit ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line,Linie Digitala Asimetrica de Abonati).Acest sistem  utilizeaza o metoda sofisticata de codificare a informatiei digitale pentru a trimite date printr-o linie analogica de telefon fara a interfera cu utilizarea sa normala.O linie modificata ADSL poate sa transmita cu pana 99% mai multe date decat una normala si poate fi utilizata simultan pentru convorbiri telefonice si acces la internet.

Internet fara calculatoare

Metodele de accesare a serviciilor internet fara un calculator devin si ele din ce in ce mai populare.Abonatii la televiziune digitala au deja un cablu de fibra optica de mare viteza instalat in casa ,care poate fi folosit la fel de usor atat pentru a trimite informatii cat si pentru a le primi,si au aparut primele tehnologii capabile sa profite de acestea.Televizoarele interactive avansate sunt de fapt calculatoare personale elementare,continand doar hardul si softul necesar pentru utilizarea postei electronice(e-mail),navigatie in retea si orice alte servicii pe care vor sa le ofere furnizorilor.
          O alta tehnologie care a aparut recent pe piata este terminalul postei electronice - in realitate un telefon cu ecran mic si tastatura pentru scrierea corespondentei electronice.
          Acum este posibila si navigatia in retea de pe un telefon mobil,prin utilizarea Protocolului cu Aplicatie fara Fir (Wireless Application Protocol,WAP).

Continutul internetului

In prezent,gama de resurse diferite disponibile prin web este mult mai mare.Limbajul folosit pentru scrierea paginilor de web HTML (hypertext markup language) a devenit din ce in ce mai sofisticat - ultima versiune,numita HTML dinamic,permite ca trasaturile de pe o pagina web sa reactioneze la utilizator - de exemplu,fragmentele de text pot fi scoase in evidenta cand cursorul mouse-ului trece peste ele.S-au dezvoltat limbaje speciale de programare pentru web - cel mai important este Javascript,care permite unui calculator sa descarce si sa foloseasca mici "applet-uri"ca parte a unei pagini de web.Unii experti au prezis ca dezvoltarea Java va duce la "calculatoare de retea" - masini elementare care descarca programe de pe web la cerere,in loc sa le stocheze pe un hard disk-dar revolutia prezisa nu a aparut.
             Programele "plug-in"care imbunatatesc browserul de web faciliteaza vizionarea de audio si video "streaming".In acest sistem,plug-in-ul incearca sa citeasca fisierul in timp real.Utilizatorului poate sa auda si sa vada continutul in timpul descarcarii si poate sa opreasca transferul in orice moment.

                













Adresa URL : http://treicaifrumosi.blogspot.ro/2013/02/cum-se-fac-bani-pe-world-wide-web.html

A doua transa pe suprafata de pamant de la Apia nu se va plati pana in aprilie 2013

Conform LibertyExpress , Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) va amana platile pentru suprafata de pamant , cea de-a doua transa pentru aprilie 2013 .




Dupa ce guvernul roman anuntase ca platile vor incepe imediat dupa stabilirea bugetului pentru anul 2013 ,apare o " veste soc " pentru producatori din Romania cum ca APIA amana platile pentru perioada 15 Aprilie - 15 Iunie 2013 .


- Plăţile se efectuează în lei, la cursul de schimb stabilit de către Banca Centrală Europeană in perioada 15Aprilie - Iunie 2013 .
- APIA mai menţionează că vor efectua plăţile pentru transa a doua în perioada 15.04 – 17.05.2013, în valoare totală de 3.228.413.144.82 lei pentru 1.425.484 fermieri 




Voi ce credeti ?  Mie mi se pare o decizie foarte aberaranta care va lovi din plin producatori din Romania  ...







Articole ce te-ar mai putea interesa :

Paduchii de frunza - daunatori in gradina

Cum arata?

Paduchii de frunza sunt insecte moi,marunte,de marimea bobului de orez.Au culori variate,intre verde-deschis si negru.Tipul cel mai frecvent de paduchi de frunze este negru,au corpul acoperit cu un strat alb,lanos.Paduchii de frunza poarta deseori numele plantei gazda.Se hranesc sugand seva lastarilor fragezi,impiedicand astfel dezvoltarea plantei.

 

Unde se gasesc?

Paduchii de frunza isi au habitatul pe lastarii fragezi,ori pe bobocii plantelor.Frunzele ingalbenite,deformate,cu reflexe cenusii,sunt marturia prezentei daunatorilor.Pe partea dorsala a frunzelor infestate misuna multimea de paduchi ,lasand o excretie lipicioasa,numita mana de miere,asemanatoare mierii de albine.

Combatere

Controlati cu regularitate plantele,de primavara pana toamna tarziu,inainte de toate dosul frunzelor,loc in care paduchii sunt de multe ori prezenti fara ca planta sa produca insa simptomele imbolnavirii.
Incercati una dintre metodele traditionale de combatere.Exista multe metode de combatere,incepand cu spalarea cu un jet de apa,pana la implicarea in lupta a dusmanilor naturali ai paduchilor-gargarita si crisopele.

Combatere cu metode natrurale

Striviti paduchii cu mana.Frecati usor frunza intre degetul mare si cel aratator,dar fiti atenti si sa nu o vatamati.

                                

Implicati in lupta dusmani naturali.Gargarita,crisopele si alte insecte utile se hranesc cu larvele paduchilor.

                                      
Diluati sapun lichid in apa calda si stropiti daunatorii cu solutia obtinuta.

Plantati levantica langa straturile de trandafiri si de cimbru,langa razoarele de castraveti si de rosii.Aceste plante tin departe paduchii.

Protectie impotriva infestarilor puternice

Utilizati insecticide numai in caz de infestare puternica.Desi in ultima vreme acestea se obtin din plante,insecticidele,totusi,vor deranja echilibrul biologic al gradinii.
Substantele biologice se gasesc sub forma lichida sau granulara.Inainte de utilizare incercati totusi sa combateti daunatorii cu ceai de vetricea sau ce extract de urzici.
Preparare : Puneti 150 g de vetricea uscata in 10 l de apa clocotind.Dupa 30 de minute raciti ceaiul,diluati-l cu apa in proportie de 1:5,dupa care puteti deja stropi plantele.Puneti 1 kg de urzici proaspete in 10 l de apa rece.Dupa 24 de ore de macerare,stropiti plantele ,fara a dilua solutia.

PLANTE PREFERATE ALE PADUCHILOR DE FRUNZA

PLANTA       COMBATERE

Marul              Stropiti planta cu ceai de vetrcea,vara cu solutie de sapun.

Salata verde    Controlati planta sistematic si indepartati paduchii cu un jet de apa

Varzoasele      Indepartati daunatorii cu un jet puternic de apa

Fasolea           Striviti daunatorii cu mana,sau stropiti planta cu o solutie de sapun

Iedera             Stropiti cu apa sau cu o solutie de sapun;implicati in lupta si dusmani naturali ai paduchilor

Condurasii      Spalati planta  cu o solutie de sapun;distrugeti plantele foarte infestate
  
Nasturelul       Striviti daunatorii cu mana,sau spalati planta cu apa

Craitele          Stergeti planta cu un tampon de vata inmuiat in spirt;striviti daunatorii cu mana

Trandafiri        Stropiti cu o solutie de sapun,in caz de infestare puternica apelati la insecticide

Galbenele       Spalati planta cu apa,sau striviti daunatorii cu mana















Adresa URL :  http://treicaifrumosi.blogspot.ro/2013/02/paduchii-de-frunza-daunatori-in-gradina.html


California-unul dintre cele mai cunoscute state ale Americii de Nord

               California este o regiune deosebita care atrage anual milioane de vizitatori.Minunatul sau climat pieste nu numai turismului,ci si dezvoltarii noilor idei artistice,economice si stiintifice.De aceea,este unul dintre centrele lumii contemporane.

                   

Introducere

Cand se gandesc la California,oamenii isi imagineaza nisipul,surful si trupurile bronzate.Totusi,cel de-al 31-lea stat al SUA are mult mai multe de oferit.Se spune ca acolo este usor sa devii milionar.Unii cred ca visul american devine realitate abia in California.

Istorie

Ca si in cazul celorlalte state ale Americii,istoria scrisa a Californiei este destul de scurta.Inaintea sosirii europenilor,pe acest teritoriu au locuit diferite triburi de indieni.Ei vorbeau propriile lor limbi.In anul 1524,California a fost descoperita de catre exporatorul spaniol Cabrillo.Colonizarea spaniola a inceput in anul 1769.California a ramas sub stapanirea Spaniei si apoi a Mexicului.In anul 1850,dupa un scurt razboi,California a devenit cel de-al 31-lea stat al SUA.

                       

Geografie

California este un stat mare.De la nord la sud,el masoara 10280 km,iar de la est la vest,aproximativ 400 km,ceea ce-l face sa fie,ca intindere,al treilea stat din SUA.Peisajul Californiei este foarte variat.

                              

Cultura

California este locul unde se afla Hollywoodul,si acolo traiesc cei mai fascinanti actori si actrite din America.
Totusi,aceasta nu este totul,deoarece mai exista si centrul muzical al coastei de vest,care a inspirat numerosi artisti si trupe,cum ar fi :The Doors si ICE T.
Pentru cei interesati mai mult de turism,exista aici numeroase locuri renumite,demne de a fi vizitate.Unul dintre ele este San Francisco,cu podul Golden Gate,apoi inchisoarea Alcatraz si Los Angeles - cu Hollywood,Venice Beach si Beverly Hills.Iubitorii de sport pot urmari baseball,fotbal american si baschet,echipe precum LA Lakers,Dodgers si Rams.In afara de aceasta,se poate schia tot anul.Daca vom pune toate acestea in amalgamul cultural care este California ,veti obtine ceva ce merita intr-adevar sa fie incercat.

          
San Francisco ,cu podul Golden Gate                        Beverlly Hills


                          Venice Beach
 
                Inchisoarea Alcatraz









Adresa URL : http://treicaifrumosi.blogspot.ro/2013/02/california-unul-dintre-cele-mai.html

TITANIC - faptele si filmul

Tragedia pachebotului transaltantic Titanic si a pasagerilor sai constituie una dintre cele mai zguduitoare intamplari petrecute in secolul XX.Aceasta catastrofa si-a lasat amprenta in constiinta contemporanilor.Ea a devenit,de asemenea,o sursa de inspiratie pentru numerosi creatori.Filmul"Titanic" (1977) al lui James Cameron este cel mai mare succes din istoria cinematografiei.A fost premiat cu unsprezece "Oscar"-uri(inclusiv pentru cel mai bun film al anului ),al carei subiect se refera la istoria Titanicului.

                                                      

Istoria navei

Cand Titanicul a pornit pentru prima data din Anglia in primele zile ale lunii aprilie 1912,oamenii au crezut ca era cea mai minunata nava plutitoare.Nimic rau nu i se putea intampla,deoarece era cea mai mare nava aflata pe mare,dotata cu cele mai noi dispozitive.totusi,in noaptea de 14 aprilie,Titanicul s-a lovit de aisberg si s-a scufundat in decurs de aproximativ 3 ore.In timpul acestei tragedii,s-au inecat 1503 persoane,printre care numerosi bogati si celebri.A fost cea mai mare catastrofa a acelor vremuri.

 

Filmul

Acest film a adus mai multi bani decat oricare altul produs anterior.In cadrul festivitatilor de decernare a "Oscar"-urilor,"Titanic" a obtinut unsprezece premii ale Academiei Americane de Film,dintre care trei au fost acordate creatorului James Cameron.Singurul film care a mai obtinut unsprezece premii a fost "Ben Hur".

Subiectul 

Contextul istoric,precum si amanuntele referitoare la nava sunt redate destul de fidel,insa subiectul este fictiv.Leonardo Di Caprio interpreteaza rolul lui Jack Dawson,un tanar sarac,care calatoreste spre America pentru a incepe acolo o viata noua.In timpul calatoriei ,o cunoaste pe Kate Winslet care joaca rolul Rosei,o doamna din inalta societate.Acestia se indragostesc.Un sfat pentru cei ce n-au vazut inca filmul :luati-va o batista!

   









Adresa URL : http://treicaifrumosi.blogspot.ro/2013/02/titanic-faptele-si-filmul.html

MARTIN SCORSESE

               Filmele regizorului Martin Scorsese analizeaza in profunzime viata metropolelor americane,etaland obsesiile,temerile si violenta care le bantuie.Desi cariera lui Scorsese este controversata,angajamentul si seriozitatea lui nu au fost niciodata puse la indoiala.

                                             

               Martin Scorsese s-a nascut la 17 noiembrie 1942 ,in Flushing,Long Island,SUA.Parintii sai erau italo-americani si Martin a cresut in "Mica Italie"din Manhattan,un cartier care apare in multe dintre filmele sale.
               Iubitor de filme inca din copilarie,tanarul a fost atras si de religie,petrecand un an intr-un seminar inainte de a-si da seama ca ii lipsea acea vocatie care sa-l poata duce spre preotie.A fost admis la Scoala de Cinematografie din Universitatea New York,absolvind cursurile si apoi pe cele post-universitare (1964,1966),si ramanad aici ca profesor pana in 1970.In aceasta perioada a realizat mai multe scurt-metraje premiate si Cine bate la usa? (1968),o poveste despre un italo-american inchistat in valorile catolice traditionale,si o tanara femeie independenta.

In cautarea unui stil

Urmatoarea realizare a lui Scorsese ,Cabina Berthei (1972),a fost un thriller remarcabil plin de violenta,dar relativ obisnuit.Stilul sau personal insa a devenit evident in Mean Street ( Strazi intunecate,1973),in care tineri crescuti pe strada recurg la violenta ,legaturile lor de loialitate ajutand doar pentru a-i tine si mai mult legati de mediul lor sordid.
         Mean Streets a fost elogiat de critici dar nu a avut succes de public.La fel ca Alice nu mai locuieste aici(1974),in care o femeie devenita de curand vaduva,si fiul ei fac o calatorie care ,dupa tiparul obisnuit,devine una de autoanaliza.

Taxi Driver

Primul succes la public a venit cu Taxi Driver (1976),considerat de multi ca fiind cel mai bun film al lui.Acesta a marcat adevaratul inceput al"parteneriatului" lui SCorsese cu actorul Robert De Niro,desi De Niro avusese un rol important si in Mean STreets.
        In Taxi Driver,soferul Travis este un veteran din VIetnam,tot mai nemultumit de lumea in care traia.Respins ca iubit de o militanta politica si salvator a unei prostituate minore,acesta pregateste cu luciditate o actiune violenta.Cand intentia sa de a ucide un politician este dejucata,recurge la o alta cale,la fel de criminala,dar care,ironic,ii confera imaginea unui erou care se autosacrifica.

          

O gama de genuri

Urmatorul film,New York,New York (1977) este total diferit-un film muzical generos,un tribut adus de regizor vechilor filme muzicale.
Taurul furios (1980), a fost elogiat ca o pelicula clasica,si raman de neuitat remarcabilele scene de lupta din acest film inspirat din viata campionului de  box de categorie mijlocie Jake La Motta.
         Decis sa abordeze toate genurile importante,a realizat doua comedii"negre":Regele comediei(1983) si  Dupa orele de serviciu(1985).
         A realizat un film complet diferit, Culoarea banilor (1986),continuarea unui film celebru din 1961, Cel ce se grabeste ,o povestire despre jucatorul de biliard Fast Eddie.
         A mediat indelung asupra noului sau proiect, Ultima ispita a lui ISus (1988)-film bazat pe romanul  scriitorului grec Nikos Kazantzakis.
         Cu Goodfellas (1990) Scorsese a revenit la teritoriul abordat in Mean Streets,realizand o cronica a unui criminal mafiot.Cape Fear (1991) a fost un ramake al unui film de succes din 1962 despre un fost condamnat care terorizeaza un avocat si familia lui.Varsta inocentei (1993)este  ecranizarea unui roman despre viata din inalta societate al scriitoarei americane din secolul al XIX-lea,Edith Wharton.

Alte lucrari cinematografice

Scorsese este un indragostit al cinematografiei.I-a ajutat pe altii sa-si lanseze proiectele,a regizat filme documentare,a contribuit la conservarea si restaurarea filmelor vechi,a jucat mici roluri,printre care cel mai recent in The Quiz Show (1994).

                             











Adresa URL : http://treicaifrumosi.blogspot.ro/2013/02/martin-scorsese.html

joi, 14 februarie 2013

La ordin de Dick Francis

               Marele maestru al literaturii politiste se intoarce!Iar eroul sau,jocheul devenit detectiv Sid Halley,se afla in centrul actiunii cand,la hipodromul din Cheltenham,are loc o crima.Oare sa faca ea parte dintr-un plan mai amplu,prin care se masluiesc rezultatele curselor?
               Investigarea partii intunecate a curselor de cai il poarta pe Sid de pe hipodrom si din grajduri tocmai in Camera Lorzilor - nu fara a-si risca viata in tot acest timp.

                           













Etichete : ordin , Francis , detectiv , hipodrom , crima ,curse , cai , grajduri , erou
Adresa URL :http://treicaifrumosi.blogspot.ro/2013/02/la-ordin-de-dick-francis.html

PETUNIILE-flori usor de ingrijit in multitudini de culori

               Patate,dungate sau unicolore-petuniile sunt o vraja cromatica a gradinii.

                                                                                            

VARIETATI
         Petuniile au culori vii,iar unele sunt bicolore.Exista varietati avand flori cu modele:acestea au bordura sau model cu ochiuri,respectiv sunt decorate cu nervuri sau stelute.Florile n forma de palnie pot fi mari ori marunte,simple sau batute,cu franjuri sau volanase.Inaltimea celor mai multe plante este de 20-30 cm,lastarii pot insa ajunge si la 80-180 cm lungime.
Hibrizii Multiflora F1 sunt foarte bogati si rezista bine la ploaie.Lastarii pot avea lungimea de 80 cm.
Hibrizii Grandiflora F1 au flori uriase ,simple sau batute si formeaza tufe.
Hibrizii Surfinia sunt adevarate minuni florale,lastarii acestora pot atinge 180 cm.Rezista ploilor,vantului si bolilor,dar necesita udare permanenta si aplicarea regulata de ingrasaminte.

UNDE SE PLANTEAZA?
         Petuniile sunt plante viu colorate,cu infolorescenta continua,decorand toata vara gradina,balconul sau terasa.Soiurile ce cresc sub forma de tufe pot fi sadite in straturi de flori sau ca plante de bordura in gradina.Petuniile pendule sunt foarte aratoase pe perete sau pe talaz.Hibrizii Surfinia,avand crestere rasfirata,pot fi utilizati ca plante de acoperire a solului.Astfel,in scurt timp cor acoperi pamantul cu un covor de flori.
        Vara,petuniile din jardiniere,lazi si ciubere vor constitui podoaba teraselor.

CE SE PLANTEAZA ALATURI?
          Culoarea celorlalte plante trebuie sa se armonizeze cu culorile pregnante ale petuniilor.In straturi de flori si ca plante de bordura petuniile albastru-inchis,rujii galbeni si salvia rosie (Salvia coccinea) ofera o adevarata cascada de culori vesele,de vara.
         Petuniile rosii si muscatele albe sunt aratoase in lazi si in suporturi suspendate.Hibrizii Surfinia se impun foarte bine langa plectranthus (Plectranthus coleoides) si iedera.

                             

LUMINA SI SOL

  • loc foarte insorit.Nu saditi petunia sub arbori ori arbusti sau in alte locuri umbroase,deoarece se dezvolta mult mai bine in locuri insorite
  • sol permeabil.Petunia necesita sol fertil,bogat in humus.
TRUCURI

  • Daca doriti plante mai scunde si bogate,scurtati tulpinile la jumatate.
  • Petuniile cultivate in recipient trebuie udate regulat.Astfel vor fi rezistente fata de afide si musculita de sera
DOCTORUL PLANTELOR
Petunia este o planta rezistenta,rar atacata de boli.Este insa preferata melcilor.De aceea,imediat dupa sadire,presarati in jurul plantei cenusa sau coji de oua.


                             















Etichete : Petunie , salvia , jardiniere , plante , colorate , trucuri , hibrizi
Adresa URL : http://treicaifrumosi.blogspot.ro/2013/02/petuniile-flori-usor-de-ingrijit-in.html

U2 - o formatie irlandeza de reputatie internationala

                       Formatia irlandeza U2 s-a infiintat in anii 1970.In anii 1980 a devenit una dintre marile formatii de rock 'n' roll,iar in anii 1990 succesul le-a suras in continuare.

In 1972 la Dublin s-a inaugurat colegiul Mount Temple.U2 urma sa apara din aceasta scoala inovatoare.
In 1976 Larry Mullen,un elev de doar 15 ani,a dorit sa-si infiinteze o formatie,astfel ca a lipit un anunt pe avizierul scolli.El canta la baterie de la 9 ani si studiase cu Joe Bonnie,cel mai celebru baterist din Irlanda acelor vremuri.Dave Evans,care canta la pian si la chitara s-a oferit ca chitarist.Adam Clayton,basist,s-a prezentat si el la selectie.Le mai lipsea un solist vocal,Paul Hewson.Cei patru s-au decis sa inffinteze formatia numita "Feedback".

Noile nume
Ei interpretau piese clasice ale formatiei The Rolling Stones,repetand de 3 ori pe saptamana la scoala.Feedback si-a schimbat numele in "The Hype".

Un inceput promitator
The Hypre au castigat un concurs organizat de Mount Temple.
In 1978 erau cunoscuti in multe cluburi de pe Grafton Street,din Dublin.La 11 martie 1978 s-au prezentat la concursul Harp and Guiness Talent,din Limerick-si au castigat.Premiul a constat in 500 de lire sterline si dreptul si o auditie la CBS Irlanda.In 1979 au lansat primul single in Irlanda :U23.
Clayton a decis sa schimbe din nou numele formatiei si un prieten i-a sugerat : "U2".

Lansarea de discuri
Apoi,managerul formatiei U2 a devenit Paul McGuiness.In 1980 U2 au lansat primul album, Boy,urmat de October (1981) si War (1983).

Cantecele de protest
In 1986 trupa a concertat pentru Amnesty International.In 1992 a dat un concert de protest impotriva Centrului Nuclear de la Sellafield,in nord-vestul Angliei.Deoarece li s-a interizis sa concerteze chiar in Sellafield,U2 au construit"Sellafield 2" si au aparut pe scena in echipamente anti-nucleare.Profiturile din single-ul Night and Day,lansat in 1991 pe albumul Cole Porter Tribute,au fost donate pentru cercetarea bolii SIDA.
Al cincilea album,The Joshua Tree(1987) a fost un mare succes comericial al anilor 1980.Nu avea subiect sau mesaj specific,ca War.
Majoritatea pieselor au devenit hituri celebre:Where the Street have No Name,With or Without You,I Still Haven't Found What I'm Looking For.Dupa doar 48 de ore de la lansare, albumul a primit Discul de Platina si a ajuns in fruntea topurilor in 22 de tari.Pentru a promova albumul,U2 a efectuat un Turneu Joshua.S-a lasat un film al turneului,Rattle and Hum.Joshua Tree a castigat multe premii :in 1987 premiul Grammy pentru cel mai bun album;cea mai buna formatie a anului,cel mai bun album si cel mai bun single(With or Without You) in publicatia Rolling Stone,si in 1989 premiul Grammy pentru cel mai bun videoclip,cu Where the Street have No Name.

Noua imagine
In 1989 U2 a facut un turneu mondial si la concertul final de la Dublin Bono a sugerat ca U2 va suferi unele schimbari...si stilul lor muzical s-a schimbat,dupa cum demonstreaza albumul Achtung Baby (1991) :munzica lor are un sound de up-beat rock.
In 1993 U2 a fost nominalizata la premiile Brit ca "cea mai buna formatie rock"si"cel mai bun spectacol de scena".In acelasi an,Bono si-a indeplinit un mare vis,intepretand melodia I've Got Under My Skin,cu Frank Sinatra.In ultimii ani U2 a mai efectuat doua turnee mondiale,Zoo in 1991 si Popmart,in 1997,pentru a-si promova un alt album,Pop.
Astazi,U2 continua sa fie impreuna si toti cei patru membri locuiesc in orasul lor natal,Dublin.

                    













Etichete : formatie , Feedback , The Hype , discuri , U2 , single , Rolling Stone , Dublin , Grammy , premiu ,turneu , hituri
Adresa URL :http://treicaifrumosi.blogspot.ro/2013/02/u2-o-formatie-irlandeza-de-reputatie.html

CONVERSATIE CU JEFFREY STEPAKOFF

        O conversatie cu Jeffrey Stepakoff
       
                         Sa incepem cu educatia.Conform biografiei de pe site-ul dvs.web,in ziua in care v-ati luat diploma de la Carnegie Mellon,ati plecat la Hollywood ca sa incepeti sa scrieti pentru film si televiziune.

        Sfarsitul anilor '80 si anii '90 au fost ani remarcabili pentru televiziune.Erau o gramada de companii independente de productie vizionare,care faceau programe cu adevarat interesante.Era nevoie de scriitori.Cand eram aproape de absolvire,o mostra de scenariu scrisa de mine a starnit entuziasmul unor agenti de top si mi-am zis ca in loc sa ma duc la New York sa scriu teatru,mai bine plec in Vest.

                          Ati fost unul dintre cei peste douazeci de scenaristi care apareau pe genericul filmului Disney Tarzan.Cum functioneaza asta?

         Eu eram scenaristul numarul doi la Tarzan.Cred ca erau aproape cincisprezece scriitori si echipe in acest proiect.Mi s-a dat un scenariu complet si mi s-a cerut sa-l restructurez si sa-l rescriu.Mi-a luat un an de zile,mai intai refacand filmul impreuna cu regizorii si sefii de echipe,apoi scriind scenele impreuna cu creatorii de desene,care am putea spune ca sunt actorii filmului animat,caci ei insufla viata personajelor.Aparitia pe generic este decizia studioului.Se intampla sa muncesti imens la un film si sa nu apari pe generic.Asta imi place atat de mult la literatura;cand oamenii imi citesc cartile,citesc numai munca mea.Pe de alta parte,nu poti arata cu degetul spre nimeni daca ceva nu merge.Dar e minunat.Ai sansa de a face totul cum trebuie,asa cum vezi si auzi tu lucrurile.E minunat.

                         











Etichete : Hollywood , scenariu , New York , teatru , Tarzan ,film , generic ,Disney , desene , literatura ,televiziune , carti
Adresa URL : http://treicaifrumosi.blogspot.ro/2013/02/conversatie-cu-jeffrey-stepakoff.html

marți, 12 februarie 2013

Livada de Jeffrey Stepakoff

         Grace Lyndon este o tanara pe tocuri inalte,obsedata de munca ei,din Atlanta,care dezvolta arome si  gusturi spre a captiva simturile.Dylan Jackson este un barbat vaduv,care-si creste singur fetita si munceste din greu la livada lui de meri din nordul Georgiei.Cand Grace gusta intamplator dintr-un mar cules din pomii lui Dylan,viata amandurora se schimba pentru totdeauna.
Hotarata sa afle provenienta marului,Grace porneste la drum in toiul noptii,si va gasi nu doar o superba livada  de munte,ci si pe barbatul misterios care o detine.

           











Etichete : Atlanta , livada , mere , arome
Adresa URL : http://treicaifrumosi.blogspot.ro/2013/02/livada-de-jeffrey-stepakoff.html

Secretul din Golful Tunetului-William Kent Krueger

         Fostul serif Cork O'Connor este solicitat de vechiul sau prieten ,vraciul Henry Meloux,un indian Ojibwe,sa-i dea o mana de ajutor.Henry,grav bolnav,are o dorinta aproape imposibil de infaptuit : sa-l gaseasca pe fiul pe care l-a zamislit,dar nu l-a vazut niciodata.Indreptandu-se spre nord,spre Golful Tunetului ,cei doi barbati nu au idee ce primejdie ii asteapta.

             









Etichete : secret , Golf , serif , vraci ,tunet , indian
Adresa URL :http://treicaifrumosi.blogspot.ro/2013/02/secretul-din-golful-tunetului-william.html

Raul iubirii-Karen Harter

        La saptesprezece ani,cand a plecat de acasa,Samantha a facut-o din iubire.Dar au trecut  ani si acum este o mama celibatara,care se zbate cu grijile zilei de maine ,si nu are alta solutie decat aceea de a se intoarce acasa.
       Vor reusi oare Sam si fiul ei sa faca fata relatiei dificile cu tatal ei dominator?
       Intr-o poveste care merge direct la suflet,Sam se lupta sa descopere adevarul despre tatal ei,si despre ea insasi.


         

Ne intalnim la Venetia-Elizabeth Adler

            Precious Rafferty,proprietara unui magazin de antichitati,locuieste in romanticul Paris,dar in viata ei nu e pic de romantism.Pana cand apare din senin superbul Bennett James,care o face sa se indragosteasca nebuneste.Descoperirea unui colier legendar la celalalt capat al lumii porneste insa in jurul ei un vartej de pericol,mister,cautari,furtuni,inselatorii si crime.
           Va putea oare Preshy sa supravietuiasca si sa-si recapete increderea in dragoste?


                   










Adresa URL : http://treicaifrumosi.blogspot.ro/2013/02/ne-intalnim-la-venetia-elizabeth-adler.html

Banca Hong Kong si Shanghai

            Inaltandu-se peste orizontul orasului Hong Kong,Banca Hong Kong si Shanghai este una dintre cele mai impresionante structuri de pe insula.Ea este vestita ca cea mai costisitoare cladire construita vrodata.
           Constructia noii banci a fost un proiect intercultural ce a implicat planificari feng shui chinezesti si practic cladirea a fost construita utilizand otel britanic,esafodaj de bambus,platelaj si armatura italiana si perdele murale din Statele Unite,si a fost construita luandu-se in considerare nevoile oamenilor care urmau sa lucreze in ea.

           Nevoia de schimbare
           Corporatia Bancara Hong Kong si Shanghai si-a dat seama ca are nevoie de un nou sediu la sfarsitul anilor 1970,dar fiind situata la Hong Kong,planurile pentru o noua cladire erau supuse multor restictii privind dimensiunea,stilul si locul.
            Au fost solicitate 7 firme arhitecturale internationale,pentru"a inainta propuneri pentru cea mai buna banca din lume".A fost aleasa firma britanica Sir Norman Foster and Parteners.

           Detaliile proiectului
           In mare,proiectul semana mai degraba cu un pod decat cu un zgarie-nor conventional.La inceputul anului 1983 a inceput lucrarea initiala de excavare cu echipe chinezesti formate din soti si sotii-excavarea manuala s-a dovedit cea mai ieftina si mai rapida.
Imediat au fost finalizate fundatiile pentru stalpii de otel,au inceput lucrarile la stalpi in timp ce se construiau celelalte fundatii.S-au forat tuneluri subterane pentru a asigura apa pentru toalete si factorul de racire pentru sistemele de conditionare a aerului.Activitatea de constructie dura 24 de ore din 24 de ore pe zi.

           Inaltarea cladirii
         Macaralele folosite pentru ridicarea materialelor la locurile lor au fost urcate pe turnuri in sus pe masura ce acestea se inaltau.In timpul cele mai frenetice perioade de constructie(august 1984),aproximativ 300 de tone de otel au fost aduse la fata locului in fiecare zi.Imediat ce etajele inferioare au fost gata,cu podelele instalate,s-a asezat armatura exterioara la loc.In total s-au folosit 93.000 mp de armatura.
         La inaugurarea escalatoarelor,ecestea au primit o binecuvantare feng shui speciala.La etajele de mai sus s-au construit alte elevatoare practice.Ele sunt facute din sticla alba translucida si atunci cand se deplaseaza,ele arata ca niste"cuburi de lumina".
        In septembrie cupa solara a fost asezata la locul ei.Ea cantareste 30 de tone si este lata de 33 m.Este controlata prin calculatoare si urmareste soarele.La 17 noiembrie 1985,dupa numai doi ani de lucrari de constructii,Foster a inmanat certificatul de finalizare reprezentantilor bancii.
       Banca Hong Kong si Shanghai serveste drept un exemplu pentru arhitectii din intreaga lume de utilizare creativa a materialelor,flexibilitate a spatiului si devotament pentru oamaneii care o utilizeaza.
       Se spune ca cladirea a costat 615 milioane dolari SUA,ceea ce ar insemna ca este cea mai costisitoare cladire din lume.Imaginea ei apare pe bancnota de zece dolari Hong Kong.

        INFORMATII
Banca Hong Kong si Shanghai,Hong Kong

Arhitect : Sir Norman Foster&Partners
Consultanti : Ove Arup&Partners;J Roger Preston&Partners;Levett&Bailey,in asociatie cu Nortcroft Neighbour&Nicholson
Inaltimea : 179 metri (47 etaje)
Suprafata : 9.000 mp
Perioada constructiei : 1983-85
Materiale : stalpi de otel si grinzi
Galerie pentru privire panoramica : etajul 44

 

 
























Etichete : banca , Hong Kong , Shanghai , Foster , arhitect , feng shui
Adresa URL : http://treicaifrumosi.blogspot.ro/2013/02/banca-hong-kong-si-shanghai.html

luni, 11 februarie 2013

Ce este advertiser , publisher sau referral?



Am fost intrebat de multe ori pe messenger sau telefonic de unii prieteni ce insearmna cuvantul advertiser , publisher sau/si referral , ei bine m-am gandit sa va impartasesc aici raspunsul la aceste intrebari .

Ce este advertiser ?
Pe scurt advertiser inseama cel care plateste ca sa isi faca reclama iar acestia platesc ca sa le fie facuta reclama pe alte site-uri .

Ce este publisher ?
Publisher-ul este cel care isi vinde spatiul de pe blog/site pentru a fi facuta reclama altui site .

Ce este referral ? 
Referral-ul este cel care este platit pentru a aduce useri pe un anumit site .


Sper ca v-a fost de folos acest articol , daca ti-a placut acest articol fa-l cunoscut mai departe .



Etichete : Ce este advertiser? , Ce este publisher? , Ce este Referral ?

Adresa URL articol : http://treicaifrumosi.blogspot.ro/2013/02/ce-este-advertiser-publisher-si-referral.html



O casa necunoscuta in care a locuit Eminescu

                Nascut  in Bucurestii sfarsitului de veac XIX,scriitorul Barbu Solacolu a prezentat in volumul Evocari,confesiuni,portrete multe si interesante secvente din trecutul orasului copilariei sale.Dintre ele,am retinut o relatare succinta despre o locuinta in care a stat Eminescu.Iata fragmentul revelator:
     "Dupa stiinta noasta,nimeni si nici chiar G.Calinescu,atat de exhaustiv in documentarea sa,n-a scris despre vreun domiciliu al lui Eminescu in Bucuresti,in strada Al.Lahovary,in prezent strada Cosmonautilor,11 A.
       Sora doctorului C.I.Istrati,fosta profesoara de istorie si limba romana,isi amintea cum in adolescenta,la varsta de 13 ani,in zilele de sarbatoare[...]lua masa la fratele ei,in cassa proprietatea acestuia.Se intamplau acestea in 1883 sau 1884,povestea copila de odinioara.Urcand in taina la mansarda,impreuna cu fetilele foarte mici ale doctorului Istrati,isi facea o placere copilareasca de a-l surprinde pe Eminescu la masa de scris,poetul obisnuind sa tina usa larg deschisa...
       Intre actuala Piata 30 Decembrie,de la casa in care locuia in 1883 Slavici,care l-a gazduit in acelasi an pe Eminescu,casa pana mai ieri in fiinta [...] se putea trece pe poteci,cale de nici o suta de pasi,printre gradini,pana la actuala strada a Cosmonautilor si chiar in gradina casei cu numarul 11 A.Intrebarea ce se pune e: a locuit aici Eminescu inainte de a-l fi luat in gazda Slavici?Sau dupa?Parerea noastra e ca a locuit inainte de a se fi mutat la Slavici..."
      Intr-adevar,casa a fost proprietatea doctorului C.I.Istrati,fost presedinte al Academiei Romane si primar al capitalei.
      Cladirea este din prima jumatate a secolului  al XIX-lea,iar in ultimele decenii ale veacului trecut a suferit mari modificari.Casa pastreaza un plan tipic acelui moment,adica un antreu central din care se deschid in dreapta si in stanga incaperi spatioase.In partea din spatele casei mai exista o cladire cu geamlic si camarute,ce pare sa fie mai veche si se crede ca a fost locuita de personalul ajutator.Fatada se inscrie in tipul cladirilor din secolul al XIX-lea,casa cu geamlic si cu prispa frecvent intalnita pe atunci in zona centrala a orasului.
      Mansarda imobilului in care a locuit Eminescu este o incapere mare,cu o fereastra ce da spre gradina,fereastra prin care va fi privit poetul de atatea ori...


                 








Etichete : Eminescu, Calinescu , C.I.Istrati , Slavici , Piata 30 Decembrie , Bucuresti , Barbu Solacolu
Adresa URL :http://treicaifrumosi.blogspot.ro/2013/02/o-casa-necunoscuta-in-care-locuit.html

Date personale (pentru curiosi) despre Corneliu Vadim Tudor

        Vadim Tudor a fost un om parca nascut pentru sport.El a practicat aproape toate sporturile (in afara de parasutism ) ,fiind,in anii liceului,un redutabil aruncator de sulita (Clubul Metalul Bucuresti).Forta lui  fizica a fost si a ramas iesita din comun(poate tocmai din acest motiv uraste violenta fizica).Are inaltimea de 1,85 m.

Corneliu Vadim Tudor 

Data nasterii : 28 noiembrie 1949
Ocupatie : Scriitor , politician si jurnalist roman
Ca politician : Fondatorul al Partidului Romania Mare (PRM) cum dealtfel si membru in Parlamentul European .

Mancaruri preferate : preparatele traditionale romanesti.In urma cu multi ani s-a lasat,definitiv de fumat.Nu bea decat la cina,ca orice crestin,un pahar de vin rosu cu sifon.

Scriitori preferati:
Eminescu,Caragiale,Eugen Barbu,Dostoievski,Balzac,Shakespeare,Gothe,Cehov,Esenin,George Calinescu,Lucian Blaga,Tudor Arghezi,Nicolae Labis.

Compozitori preferati: Beethoven,Mozart,Haendel,Verdi,Ceaikovski,Enescu,Rossini,Vanghelis.

Filme preferate : "Isus din Nazareth","A fost odata America","Amadeus","Nasul","O noapte furtunoasa","Triunghiul mortii"(scenariul -Corneliu Vadim Tudor,regia Sergiu Nicolaescu)

Limbi straine: engleza(foarte bine),latina,italiana(bine),franceza(satisfacator)

                                













Etichete : Clubul Metalul Bucuresti , Vadim Tudor , aruncator de sulita  , Triunghiul mortii , sport
Adresa URL :http://treicaifrumosi.blogspot.ro/2013/02/date-personale-pentru-curiosi-despre.html

Stiai ca ?

Stiai ca eruptia unui vulcan s-a auzit in Australia ?

Articole importante pe acest blog !

Poti descoperii multe pe acest blog . Daca ti-a placut ce ai gasit aici da-ne un like pe faccebook !

Postări populare