sâmbătă, 2 februarie 2013

VINDECATI-VA CASA!

       Folositi agenti de curatare naturali

  • solutie de curatat universala:dizolvati 4 linguri de bicarbonat de sodiu intr-un litru de apa calda;
  • solutie pentru curatat scurgerile:puneti jumatate de cana de bicarbonat de sodiu pe teava si adaugati jumatate de cana de otet alb.Asteptati cinci minute,apoi turnati un ibric plin cu apa fiarta;
  • solutie de curatat vasul de toaleta:preparati o pasta de suc de lamaie si borax(poate fi gasita la supermarket).Aplicati pasta pe vasul de toaleta,lasat-o sa actioneze doua ore,apoi frecati si clatiti;
  • solutie de curatat cuptorul:umeziti pata cu apa cat cuptorul este inca cald,apoi adaugati sare.Cand cuptorul se raceste,razuiti pata.
  • pentru curatat geamurile si ferestrele:o solutie diluata de otet si apa.Pentru eficacitate maxima,aplicati-o folosind un pulverizator.
  • deodorant pentru camera:evitati deodorantele chimice.Deschideti geamul de la baie,cresteti o planta parfumata in baie sau agatati un buchet de levantica sau de menta.                                                                 
                                        

       Fiti neindurator cu mucegaiul

Multe persoane invinuies animalele si polenul pentru tusea si stranutul pe care le prezinta nu isi dau seama ca,de fapt,aceste probleme sunt cauzate de sporii de mucegai din casele lor.Nimic nu ajuta mai mult mucegaiurile sa se dezvolte decat umiditatea ridicata,asa ca asigurati-va ca faceti tot ce este posibil ca sa mentineti umezeala sub control.Asigurati-va ca toate incalzitoarele pentru casa,masinile de gatit cu lemne,semineele etc,sunt bine ingrijite si verificate in mod regulat,iar camerele in care acestea sunt folosite sa fie bine ventilate in permanenta.Acestea nu doar emana monoxid de carbon si alte substante combustibile,dar incarca si aerul cu vapori de apa.
Ati putea sa luati in considerare cumpararea unui dezumificator pe care sa il folositi in camera in acelasi timp.

        Folositi mai putin clor

In general,apa de la robinet contine clor.Acesta e un lucru bun pentru ca clorul e un excelent agent antimicrobian.Din pacate,apa cu clor a fost legata de cateva afectiuni neplacute,precum cancerul vezicii urinare si rectal.
           Apa imbuteliata a devenit mai ieftina,dar daca nu vreti sa cumparati in mod constant apa imbuteliata puteti declorina apa montand un filtru cu carbune activat la chiuveta.

        Scapati de acarieni de praf

O data pe saptamana aspirati covoarele si mobila tapitata si spalati cearceafurile si prosoapele in apa calda.
Plapuma si cuvertura pe care nu doriti sa le spalati atat de des pot fi puse doar prin ciclul de uscator o data pe saptamana pentru a distruge acarienii.





         Faceti un dus rece bacteriilor
  • Aveti grija de periuta de dinti.Un loc unde microbii se aduna este o periuta umeda.Multe virusuri,pot supravietui mai bine de 24 de ore pe un fir ud.Alternati intre trei periute pentru a folosi mereu una care e uscata sau folositi una si clatiti-o zilnic cu apa oxigenata sau apa de gura
  • distrugeti germenii de pe burete.Schimbati carpa sau buretele saptamanal si lasati-le intotdeauna sa se usuce la aer intre folosiri.Puteti sa dezinfectati buretii,periile si carpele de sters intr-un amestec de apa si inalbitor.
  • folositi un spray dezinfectant pe clante,robinete,receptorul de telefon pentru a va proteja familia cand unul dintre dumneavoastra se imbolnaveste.




Adresa URL : http://treicaifrumosi.blogspot.ro/2013/02/vindecati-va-casa.html

vineri, 1 februarie 2013

VW JETTA DEPASESTE GOLFUL

Spatiosul Jetta are un bord frumos si bine aranjat,un aspect compact,fara brizbrzuri,generos la confort,zgarcit la consum.

Motor:1.197 cmc,turbo
Putere:105 cp
Viteza: 190km/h
Consum: 5.3 l/100 km,in timpul testului 6.6 l/100
Greutate: 1205 kg
Lungime: 4644 mm

Plusuri 
Motorul TSI impresioneaza prin capacitatile sale,precum si prin autonomia oferita.
Cutia cu sase viteze e usoara si compacta,limitand turatia pe autostrada.
Nivelul zgomotului din habitaclu,confortul ,spatiul si comportamentul pe sosea sunt similare Passat-ului,mai mare si mai scump.

Minusuri
Portbagajul de la Jetta are niste balamale uriase,care te incurca rau cand incarci multe lucruri.

Alternative
Concurenta de la Köln : berlina Ford Focus.O masina comoda,care se comporta impecabil pe sosea si are un design interesant.Disponibila cu o gama larga de motorizari si accesorii.



Daca nu iti place portbagajul poti alege un Opel Astra Sports Tourer.Un break.Nu e la fel de silentios ca berlina ,dar e polivalent.Si are o alura mai sportiva.








Etichete : Auto/Moto  , VW Jetta , Masini Silentioase , Masini Spatioase , Consum , Putere .

Adresa URL : http://treicaifrumosi.blogspot.ro/2013/02/vw-jetta-depaseste-golful.html

San Marino

Situat in Nord-estul Peninsulei Italice,in Apeninii nordici,intr-o zona deluroasa dominata de cele trei varfuri calcaroase ale Muntelui Titano(738 m),pe cursul inferior al raului Marano,San Marino este cea mai veche republica din lume,chiar daca este unul dintre cele mai mici state ale lumii.

Statul San Marino este membru al Consiliului Europei si tara cu statut de membru observator in cadrul ONU.
Ziua Nationala a acestui stat este pe 3 septembrie,cand se aniverseaza intemeierea orasului San Marino.
Economia sa este axata pe turism-care aduce 60% din bugetul statului-pe emisiuni filatelice(10% contributie la buget)si pe agricultura.


TURISMUL PE PRIMUL LOC

Principalele obiective turistice sunt concentrate in capitala tarii,San Marino,care are 4125 locuitori.
Orasul vechi este aparat de trei ziduri inaltate intre secolele XIII-XVI,accesul facandu-se fie prin poarta Sf.Francesco(construita in 1361),fie prin poarta Stancii Abrupte(ridicata in 1525).

Alaturi de cele peste 30 de hoteluri,60 de restaurante si de numeroase magazine-dispuse de o parte si de alta a strazilor inguste,intotdeauna pline de turisti-exista la tot pasul monumente medievale.

Dintre obiectivele care merita a fi vizitate,se disting:


  • Muzeul de Stat
  • Palatul Valoni,infiintata in 1839
  • Biserica Sf.Francesco,construita intre 1351-1400,modificata in stil neoclasic in 1792
  • Piateta si monumentul reprezentandu-l pe Giuseppe Garibaldi,conducatorul revolutiei italiene,care s-a refugiat aici in 1849
  • Palatul Guvernului,ridicat inte 1884-1894
  • Basilica Sfantului,construita intre 1826-1838
  • Muzeul Armelor din turnul "Cosul
  • Muzeul Chinurilor si al Criminalitatii medievale






Etichete : San-Marino , Concedii/Vacante , Turism pe primul loc , Orase , Economia  .

Adresa URL : 
http://treicaifrumosi.blogspot.ro/2013/02/san-marino.html

Remediu dulce pentru infectiile stomacului

          
Cand te gandesti la alimente sanatoase,zmeura nu va fi,probabil,prima care iti vine in minte,insa ar putea aveau un rol important in mentinerea sanatatii stomacului.

Acestea combat cu succes bacteriile intestinale.S-a descoperit ca sucul de zmeura si coacaze negre poate ucide cel putin 12 tipuri de bacterii care provoaca afectiuni ale stomacului,inclusiv E.coli si mai multe tipuri de salmonella.
Un supliment ce contine cel putin 35% suc de zmeura sau coacaze negre lupta cu bacteriile chiar si daca este diluat(o parte la zece parti).




Etichete : Sanatate/FamilieRemediu pentru infectiile stomacului , bacterii , alimente sanatoase , supliment , zmeura , coacaze negre

Adresa URL : http://treicaifrumosi.blogspot.ro/2013/02/remediu-dulce-pentru-infectiile.html

CUM TE INGRIJESTI DACA AI UN TEN CU PROBLEME

Cum iti ingrijesti tenul ?
Exista o multime de masti si creme impotriva acneei.Dar unul dintre cele mai vechi si importante remedii este argila,pe care o poti cumpara din magazinele plafar,farmacii si raioane de cosmetica.
Pentru o masca se amesteca trei linguri de argila cu apa calda,cat sa formeze o pasta grosa,si se aplica pe fata.Se evita zona din jurul ochilor.
Dupa 20 de minute,argila uscata se spala cu apa calduta si se aplica o crema hidratanta pe baza de plante.
In loc de argila se poate folosi si un amestec din 100 de grame de branza de vaci si un ou.Masca se curata dupa 15 minute cu apa calduta,apoi se aplica o crema hidratanta.


Iata si alte solutii pentru pielea acneica:

a.Otet cu levantica si arnica(20 de grame de flori de levantica,10 grame de flori de arnica,3/4 litri otet de mere).Se amesteca florile cu otetul si se lasa doua saptamani la macerat intr-o sticla bine inchisa,asezata la loc insorit.Se mai agita din cand in cand.Se strecoara si se adauga in apa cu care te speli pe fata,ori se tamponeaza direct pielea cu vata inmuiata in solutie.


b.Infuzie cu urzici(20 g de frunze de urzica,20 g de papadie,10 g de coaja de crusin,10 g de anason)
Se amesteca plantele.Se pune apa la fiert si se oparesc(1/4 litri la 2 lingurite amestec).
Se lasa 10 minute la infuzat,se strecoara si se bea de trei ori pe zi.


c.Cataplasma cu paine(o felie de paine,lapte).
Se da laptele in clocot,se pun bucati de paine in el,se intinde painea inmuiata pe o bucata de panza,se stoarce usor si se aseaza cat mai fiebinte in zona cu probleme.





Etichete : Sanatate/Familie , Ingrijirea tenului , infuzie cu urzici , cataplasma cu paine , acnee , masca argila , solutii , combatere 

Adresa URL : http://treicaifrumosi.blogspot.ro/2013/02/cum-te-ingrijesti-daca-ai-un-ten-cu.html

Pamukkale - CASTELUL DE BUMBAC DIN TURCIA

In Turcia , Pamukkale("castelul de bumbac")este o curiozitate unica a lumii.

De mii de ani,aici izvoraste apa minerala termala,plina cu carbonat de calciu,care curge la vale pe o stanca de 200 de metri inaltime.Calcarul din apa a dus,astfel,de-a lungul timpului,la formarea unor adevarate bazine terasate si cascade pietrificate.

Celebra inca din Antichitate pentru puterile sale vindecatoare,apa de la Pamukkale nu mai e disponibila,azi,pentru imbaiere,din cauza numarului prea mare de turisti.Chiar si asa,contactul cu peisajul stancilor albe de aici ramane o experienta unica.




GUSTARE-MINUNE CU NUCI

Nucile nu ingrasa si te apara de boli.Sunt o excelenta sursa de Omega 3,de cupru si triptofan.
Nucile depasesc majoritatea fructelor de acest gen in continutul de antioxidanti,elemente esentiale in lupta cu bolile.Mai mult chiar,consumul regulat de nuci ajuta la reducerea caloriilor si nici nu ingrasa.Experimentele recente pe soareci si sobolani arata ca aceste fructe pot ajuta la prevenirea cancerului mamar si pot imbunatat memoria.Cercetatorii sunt de parere ca aceleasi efecte le au si asupra oamenilor.

Reteta cu nuci condimentate
Incalzeste o lingurita sau doua de condimente,cum ar fi curry sau scortisoara,cu ulei sau putin unt intr-o tigaie,apoi adauga cesti de nuci,amestecand constant,la foc mediu,timp de un minut.
Aseaza,apoi,nucile pe o tava mare si coace-le timp de 10 minute la o temperatura de 230 grade C.Scutura tava o data sau de doua ori,pana cand nucile capata o culoare aurie si miroase a prajit.

Chittagong - Bangladesh

Unde este Chittagong /?
In Chittagong se afla in Bangladesh iar aici se afla unul dintre cele mai mari santiere pentru dezmembrarea vaselor din lume.
Carcasele navelor-cargo si ale petrolierelor sunt demontate bucata cu bucata,surub cu surub.
Oamenii care lucreaza aici,unii dintre ei la varsta adolescentei,nu poarta niciun fel de echipamente de protectie impotriva resturilor toxice de azbest si a altor substante periculase.Se munceste in conditii ingrozitoare.Nu numai navele vin sa "moara"la Chittagong.
Potrivit Federatiei Internationale a Drepturilor Omului,peste 1.000 de muncitori si-au gasit,pana acum,sfarsitul pe acest santier.




Chittagong este cel mai important port al Bangladesh-ului si al doilea oras ca marime. Capitala districtului cu acelasi nume, se afla in sud estul tarii construita pe malurile raului Karnaphului si are o populatie de peste 2.5 milioane locuitori. Ascuns intre dealurile Chittagong si Golful Bengal, orasul este un centru comercial major al tarii si majoritatea importurilor si exporturilor trec prin acest port. Portul are facilitati moderne si este in continua modernizare pentru ca de el depind economiile din Bangladesh, Nepal, Buthan, China de sud vest si anumite parti din Burma.

Plaja Patenga - este un obiectiv turistic important al zonei. Plaja se afla la 20 Km de oras si este situata in apropiere aeroportului international Shah Amanat si a Bazei Navale Khan Isha. Se intinde de la gura raului Karnaphuli pana la Golful Bengal. Plaja este destul de ingusta si inotul nu este recomandat in aceasta zona. Ea este destul de nisipoasa cu parti de pietris si cu multi palmieri si barci la tarm. O parte a tarmului a fost intarit cu ziduri de beton si blocuri mari de beton au fost puse si in apa pentru a stopa eroziunea. Pe mal sunt multe restaurante si chioscuri dar vin si vanzatori ambulanti din oras care vand inghetata, bauturi racoitoare si mancare turistilor.

Parcul Shaheed Zia - aici puteti gasi un turn de 71 m ce are un restaurant in varf, care se invarte o data la 90 de minute.

Muzeul Etnologic Chittagong - este singurul muzeu etnologic al tarii si ofera vizitatorilor ocazia sa se familiarizeze cu stilul de viata si mostenirea diferitelor grupuri etnice ale tarii.

Cimitirul celui de-al Doilea Razboi Mondial - cimitirul de pe strada Badshah Mia este un alt punct de interes al orasului.




Adresa URL : 
http://treicaifrumosi.blogspot.ro/2013/02/chittagongbangladesh.html


Citroen C4 - Schimbare de stil

Automobilul Citroen C4 este bine cunoscut pentru formele consacrate , precum D2 si 2CV .Modelul  C4 hatchback are un stil destul de convetional , dar compenseaaz prin detaliile de interior si exterior pentru a iesi in evidenta .



  • Motor : 1.598 cc - 120 cai putere
  • Viteza maxima 193 km/h 
  • Consum 6.3 litri/100km 
  • Testat 7.3 l/100km 
  • Greutate 1180 kg 
  • Dioxid de carbon 146 g/km 
  • Capacitatea porbagajului 408 -1.183 litri 
  • Lungime 4.329 mm
  • Pretul de pornire in Romania este de 14.990 euro (TVA inclus ), modelul de top 27.253 euro.




Plusuri !
  • C4 ofera mai mult confort in timpul sofatului decat contracandidatii sai germani. 
  • Interiorul este imaculat 
  • Bordul fiind realizat dintr-un material sintetic, moale si placut privirii. 
  • Rapoarte la pret , optiunile din dotarea - standard ii aduc un avantaj lui C4.


Minusuri
  • Direcita nu e foarte exacta si instrumentele de control de la bord arata bine , dar nu sunt usor de citit.
  • Motorul de 1.6 litri se dovedeste puternic , dar o cutie de viteze in sase trepte ar fi de preferat . 
  • Spatiul pentru picioare in spate nu e cel mai confortabil .

Mult mai incitant 
  • Citroen isi dezvolta gama de masini cu versiunile sportive numite DS.DS3 exista de ceva timp pe piata , insa deja i-a cam venit randul  lui DS4.Este putin mai scump decat C4, dar mai complet.
  • Versiunea cea mai rapida are motor turbo de 200 de cai putere!

Numarul 1 in Europa 
  • C4 a fost conceput pentru a intra in competitie cu masini precum Volwagen Golf .Acest autoturism de familie nemtesc a capatat titlul de cea mai bine vanduta masina din Europa in 2010.Asta se datoreaza formei ingrijite , a motorului eficace si a finisajului interior.





Adresa URL : http://treicaifrumosi.blogspot.ro/2013/02/citroen-c4-schimbare-de-stil.html 

Problemele de spate - Provenienta psihica? Sfaturi practice

Durerea de spate este una dintre cele mai mari probleme de sanatate din Uniunea Europeana , iar Romania nu face exceptie . Si atunci de ce este atat de rar recomandat tratamentul optim ? 


Mihai Anghel a suferit ani de zile de dureri de spate .A consultat mai multi medici ,dar, in afara de medicamente si unguente antiinflamatori , nu i s-a dat nici o solutie .Abia acum la sase luni dupa ce a trecut prin doua interventii chirurgicale , a aflat ca roblema lui putea fi rezolvata prin metode mult mai simple .
  "Nu inteleg nici acum de ce doctorii iti vorbesc numai de medicamente ,iar toate celelalte solutii sunt trecute sub tacere . Si , pana la urma , ajungi la cutit . Din nefericire nici asta nu m-a ajutat '' spune Mihai Anghel .
Inginerul agronom din Giurgiu , in varsta de 52 de ani a trecut prin doua operatii de hernie de disc , realizate la numai doua saptamani una de cealalta .Dar durerea persistenta care cobora pe picior nu s-a ameliorat .De abia la sase luni dupa ce a iesit din spital a fost sfatuit de o ruda sa mearga la un centru de recuperare medicala.Medicul de acolo i-a spus ca inafara acestor exercitii, sa inceapa si terapia cu un psiholog .
  "Majoritatea celor care sufera de dureri de spate nici nu ar trebui sa ajunga la operatie .Exista exercitii care sunt adevarate metode de preventie , iar durerea poate fi si ea controlata .Este atat de logic cognitiv-comportamentala" spune dr.George-Mihalache , medic primar de recuperare medicala la un spital din Roma.
   "Din punct de vedere pshihologic , coloana vertebrala reprezinta suportul si sustinerea  vietii .De multe ori , desi durerea exisa , nu este intotdeauna vizibila pe radiografie , tomografie sau RMN , ea fiind prezenta numai la nivel psihic.Utilizarea psihoterapiei cognitiv - comportamentale poate ajuta prin faptul ca se ajunge la constientizarea problemei ,emotiile blocate la acest nivel " spune Florina Matei , psiholog clinician la Spitalul Floreasca .



Sfaturi practice pentru a combate durerea de spate 



Merita sa faci un efort considerabil pentru a controla durerea prin exercitii fizice.Aceasta este cea mai buna solutie , deoarece intareste muschii si ligamentele care sustin coloana vertebrala .
   Un studiu britanic de amploare , din 2004 , a aratat ca persoanele care faceau exercitii regulat de pana la opt sedinte de o ora , timp de o luna sau doua luni , aveau mai putine dureri de spate decat cele care urmau tratamentul standard al medicului generalist.Cele mai populare alternative includ : Yoga , Pilates sau Tehnica Alexander .

Exercitii simple , care le poti face acasa  


Cand numai simti durere acuta , incearca aceste exercitii nesolicitante de pe site-ul de sanatate Revolution Health .Opreste-te atunci cand simti durere .
Daca durerea este mai mica atunci cand stai pe picioare sau mergi , incearca aceste doua tehnici pentru a-ti intari muschii spatelui .
1 Aseaza-te pe podea , sprijinindu-te pe maini si genunchi. Incordeaza muschii abdominali .Ridica un picior  si tine-l drept in spate : mentine pozitia pentru cinci secunde , apoi lasa piciorul jos si executa cu celalalt.Repeta de 8-13 ori cu fiecare picior.
2 Aseaza-te pe burta cu mainile sub umeri . Impinge cu mainile , astfel incat umeriisa se ridice de la sol .Daca tu se pare relaxant ,pune coatele direct pepodea , sub umeri , astfel incat sa te odihnesti in aceasta pozitie pentru cateva secunde.
3 Stai pe spate cu genunchii indoiti si cu talpa lipita de podea .Adu-ti genunchi la piept , tinand talpa celuilalt picior lipita de pamant .Tine regiunea lombara lipita de podea.Mentine pentru cel putin 15-30 de secunde si repeta de 2-4 ori cu fiecare picior.
4 Stai pe spate cu genunchii indoiti la 90 de grade si talpile lipite la podea , la aproximativ 30 centimetri de fese.Incruciseaza-ti palmele pe piept. Ridica-ti umeri de pe podea . Tine capul in linie cu corpul - nu impinge barbia in piept . Mentine pentru una sau doua secunde si apoi lasa-te jos incet..Repeta de 8-12 ori .


EVITA ACESTE EXERCITII :

  • abdomene cu picioarele intinse 
  • ridicarea ambelor picioare in timp ce stai pe spate 
  • ridicarea unor greutati mari deasupra taliei 
  • atingerea degetelor de la picioarestand in picioare
Daca ti-a placut articolul da-ne un like pe Facebook si fa cunoscut acest articol .






Adresa Url al acestui articol : http://treicaifrumosi.blogspot.ro/2013/02/problemele-de-spate-provenienta-psihica.html

Port Forwarding pentru Modem Huawei HG658 - Cum poti face ip stabil pentru Fifa ,Counter-Strike?

Salut , astazi va voi invata cum sa faceti un port forwarding pentru Huawei HG658 .



Acest Port-Forwarding va ajuta sa downloadati pe Strong DC , ODC sa jucati fifa de orice fel in mediul online pe ip tau sau sa tii un server de orice fel pe pc tau .
Deci ca sa faci acest lucru iti trebuie sa stii userul si parola de pe factura Romtelecom iar in caz ca nu le ai trebuie sa suni la 1930 - Serviciul de relatii cu clientii Romtelecom  .Dupa ce ai userul si parola poti trece la actiune ca in tutorialul postat .
Pentru majoritatea modemurilor de la Romtelecom , in mare parte cam acelasi lucru , diferenta fiind la modemurile vechi !


Aici ai un tutorial cum sa faci acest lucru .






Daca ai intrebari legate despre acest subiect sau ai nevoie de un tutorial pentru un alt fel lasa un comentariu aici . Mult succes !






Adresa acestei pagini : http://treicaifrumosi.blogspot.ro/2013/02/port-forwarding-for-huawei-smartax.html

joi, 31 ianuarie 2013

CEI MAI FRAIERI INFRACTORI DIN EUROPA

In Ungaria,o femeie a incercat sa jefuiasca o alimentara,alegandu-si ca arma un tub de spray paralizant.Din fericire,vanzatoarea si-a dat seama ca avea in mana doa un tub de deodorant....

In Polonia,doi locuitori din orasul Zabrze s-au apucat sa se certe serios unul cu altul.Spiritele s-au incins atat de tare,incat unul dintre eia sunat la politie.Dupa ce s-au calmat,li s-au luat buletinele si...surpriza!Amandoi erau pe lista de infractori cautati de politie.Era vorba doar de un mic amanunt de care uitasera cand s-au luat la cearta.


Un imigrant roman de 45 de ani s-a decis,intr-o seara,sa intre prin efractie intr-o casa din Dego,nordul Italiei.Dupa ce a spart usa apartamentului si a luat bunuri in valoare de 2000 de euro,barbatul a dat o raita si prin crama casei.Nu s-a putut abtine si s-a asezat la o masa pentru a degusta un vin.Intre timp,proprietarii au revenit acasa si,vazand usa fortata,au aleratat politistii,care l-au gasit pe roman turnandu-si inca un pahar.

Doua minti "sclipitoare"s-au gandit sa vandalizeze un lift dintr-o gara.Au lovit cu piciorul in usile inchise pana cand s-au blocat,au oprit liftul intre etaje si au tras semnalul de alarma.Blocati inauntru,cei doi vandali s-au vazut nevoiti sa astepte sa fie scosi afara de pompieri,care au sosit la fata locului insotiti de...politie.

Un hot a intrat,prin efractie,intr-o masina si,in timp ce scotocea prin torpedou,cautand ceva de furat,a activat din greseala sistemul de inchidere centralizata.A ramas blocat!Cand s-au intors,proprietarii au gasit politia in timp ce le supraveghea noul ''locatar",un barbat bine-cunoscut autoritatilor.

Un hot a lasat in urma lui,intr-o casa pe care o sparsese,un indiciu vital:un telefon mobil cu poza lui pe ecran.Dectectivul care investiga cazul l-a recunoscut.Hotul a sustinut ca isi pierduse telefonul si ca acesta era folosit de altcineva.Alibiul lui a picat in momentul in care bunurile furate au fost gasite la el acasa.Barbatul a fost condamnat la 160 de ore de munca in folosul comunitatii.

Intr-adevar,e ciudat sa furi acoperisul unei case,dar exact asta intentionau doi barbati.Supa ce au terminat de demontat baza ,unul s-a dat jos si a luat scara cu el acasa.Cel de-al doilea hot,abandonat pe casa,a sunat la pompieri.Pompierii au chemat politia.



STRIGOII SI CASELE BANTUITE

Povestile cu case bantuite sunt un element de baza in istoria strigoilor.Se spune ca in Marea Britanie sunt cele mai multe locuinte bantuite de strigoi-poate si pentru ca in Marea Britanie se obisnuieste modificarea si extinderea vechilor cladiri,in locul inlocuirii acestora cu constructii noi.
Pe langa acesti strigoi,exista si numeroase relatari ale unor evenimente mai obisnuite.
In 1882,Rosina Despard a vazut stafia unei femei intr-o casa din Cheltenham,Anglia,pe care familia o inchiriase cu putin timp in urma.Aparitia era imbracata in negru,dar fata ii era acoperita cu o batista pe care femeia o tinea,ca si cand ar fi plans.
Dupa 1887,aparitia a inceput sa se arate tot mai rar.
Dupa 1889 strigoiul a disparut,dar dupa aproximativ 20 de ani,niste musafiri au sustinut ca ar fi vazut-o pe femeie ,inainte ca aceasta sa fi disparut.


Borley Reactory din Essex,in sud-estul Angliei,era "cea mai bantuita casa"in anii 1930,dar povestile despre stafia unei calugarite si a unei diligente au fost discreditate mai tarziu.Totusi,ruinele prezbiteriului si biserica din apropiere sunt investigate cu regularitate de vanatorii de strigoi.
In anii 1960,un medium investigator local si asistentul lui au stat mai multe ore pandind strigoii de la Borey Reactory.Acestia au auzit zgomote inexplicabile si au inregistrat descoperirile lor de-a lungul anilor.Inregistrand evenimentele unei nopti,investigatorul spunea:"Brusc,am vazut-o destul de clar,intr-un vesmant cu gluga gri,in timp ce se deplasa prin gradina si trecea printr-un gard viu.Ma gandeam,"oare ma ia cineva peste picior?"...Aratarea s-a apropiat cam la 12 picioare de noi si amandoi i-am vazut fata,a unei femei de vro saizeci de ani.Am urmat-o in timp ce ea parea sa alunece peste un canal ca si cand acesta nu ar fi fost acolo,apoi a disparut intr-un morman de caramizi...am vazut foarte clar calugarita aproximativ 12 minute"

Filmul"Instrumente mortale: Oraşul oaselor"

Va avea premiera in Romania in 30 august anul acesta.




In film,o adolescentă obişnuită din New York,pe nume Clary Fray (Lily Collins), descoperă că este descendenta Vânătorilor de umbre, clanul tinerilor războinici pe jumătate îngeri, care încearcă să protejeze lumea de demoni. 
După dispariţia mamei sale, (Lena Headey), Clary se vede nevoită să se alăture unui grup de astfel de vânători, care îi arată o altă faţă a New Yorkului, numită Downworld, un oraş dominat de vârcolaci, demoni, vampiri şi alţi monştri.



  • Regia este realizata de Harald Zwart

  • Actori:

    Rober Sheehan,Lena Headey,Lily Collins,Jamie Campbell Bower,Jonathan Rhys Meyers
  • Gen film

    • Actiune,Aventuri,Drama,Fantastic,Mister

"AGENTIA DE DETECTIVE NR.1"DE ALEXANDER MCCALL SMITH

Daca locuiesti pe langa Gabarone si sotul tau dispare sau esti victima unei fraude,trebuie neaparat sa te adresezi lui Mma Ramotswe,proprietara primei agentii de detective din Botswana.
Datorita calitatilor ei speciale-un amestec de intelepciune practica si intuitie -aceasta doamna obtine intotdeauna rezultatele scontate.
Bestseller-ul lui McCall Smith ,care a castigat si un premiu,ofera o privire asupra unei lumi in care mai domnesc inca valorile si curtoazia de moda veche.

"VIU SAU MORT" DE PETER JAMES

Personajul lui Peter James-Roy Grace de la politia din Sussex-s-ar putea sa devina eroul unui nou film de succes.El este inteligent ,hotarat si gata sa recurga la metode neortodoxe pentru a rezolva misterul disparitiei lui Michael Harrison cu doar cateva zile inainte de nunta.
Aceasta povestire cu ritm palpitant va va tine cu sufletul la gura datorita intorsaturilor pe care le ia actiunea in timp ce Grace il cauta,contra cronometru,pe mirele disparut.


Vezi filmul online pe : www.filmetop-hd.blogspot.ro

"O PLIMBARE DE NEUITAT"DE NICHOLAS SPARKS


Acum trecut de cincizeci de ani,Landon Carter mai tine inca minte ultimul an de liceu,1958,de parca ar fi fost ieri.Avea saptesprezece ani si nu-l preocupa decat distractia impreuna cu prietenii-pana sa o cunoasca pe Jamie Sullivan,o fata la care nici nu se uitase,considerand-o prea intepata si cam nesarata.
Spre surprinderea lui,ea avea sa dea complet peste cap lumea pe care o stia.
Evocand farmecul acelor zile trecute,aceasta poveste sfasietoare vorbeste despre magia primei iubiri.

"O plimbare de neuitat"datoreaza foarte mult surorii mai mici a lui Sparks,care se lupta cu cancerul,dar a carei personalitate este asemanatoare cu cea a lui Jamie,eroina romanului.

ROMANUL "MEDIATORUL" DE JOHN GRISHAM

Un nou roman de John Grisham este intotdeauna un eveniment interesant,iar acesta,al optsprezecelea,nu face exceptie.
Actiunea se petrece in Italia,avandu-l ca personaj principal pe Joel Backman,fost mediator in cercurile puterii de la Washington,acum delicvent gratiat care se ascunde la Bologna.
Supravietuirea lui depinde de capacitatea de a se face practic nevazut in ammbianta din jur,caci are dusmani vechi care ar da orice sa puna mana pe informatiile secrete pe care le mai detine inca.

PESTERA BOLII SI CETATEA DACICA DE LA BANITA

Situata pe stravechea artera de comunicatie ce leaga Transilvania si Oltenia prin Defileul Jiului,in apropiere de Petrosani,Pestera Bolii reprezinta ,impreuna cu alte obiective turistice inedite-Cheile Banitei,Cetatea dacica-un adevarat colt de rai.

Pestera s-a format prin strapungerea de catre paraul Jupaneasa a unei mase de calcar,in apropierea tunelului de cale ferata din imediata vecinatate a localitatii Banita.Golul subteran are aproape 450 m lungime,peste 12 m latime si intre 8 si 12 m inaltime.Intrarea in haul subteran ,accesibil impatimitilor intr-ale speologiei in toate anotimpurile,se face prin partea opusa liniei ferate,urmand cursul paraului Jupaneasa.
Oamenii locului spun ca,pe vremea Imperiului Habsburgic,pestera era traversata si calare,lucru putin obisnuit pentru majoritatea pesterilor din tara noastra.
 Pestera Bolii

Cetatea dacica
Folosita inca de pe vremea celebrilor regi daci Burebista si Decebal,cetatea se afla la aproximativ 1000 de metri altitudine,pe terenul stancos ce strapunge cerul din vecinatatea pesterii Bolii.
La vechile ruine se poate ajunge urcand versantul drept din apropierea podului de cale ferata,in care paraul Banita a sapat o cheie scurta si deosebit de frumoasa.Greu accesibila si usoar de aparat,cetatea avea,in trecut,un evident rol de aparare,dar si de control al drumului ce facea trecerea,pe raul Strei,intre Valea Muresului si tinuturile de la sud de Carpati.
                                                     Cetatea dacica de la Banita

Localnicii spun ca la armarea tunelului de cale ferata din Cheia Banita,facuta in anul 1872,in timpul lucrarilor la tronsonul Simeria-Petrosani,s-au folosit pietre fatuite din zidurile cetatii dacice.Asadar,daca veti calatori cu trenul de la Petrosani la Simeria,sa nu uiti ca in tunelul de la Banita,piatra este din cetatea locuita,candva,de dacii care aparau aceste locuri.

ROMA,"ORASUL SUFLETULUI"

Prin trecutul sau bogat,de capitala a unui mare imperiu caruia i-a dat numele,Roma,cetatea milenara intinsa pe cele sapte legendare coline,a pastrat bogatii nemasurate,ce au facut-o sa fie multa vreme cel mai important oras al lumii antice.

Vestigii in "ORASUL SUFLETULUI"
Colosseumul
Acesta este considerat cel mai mare monument al Romei antice.Simbolul ''Orasului Etern"a fost construit de imparatul Vespasian,care a secat lacul din apropierea Casei de Aur a lui Nero,fiind inaugurat in anul 80 d.Hr.Numele constructiei deriva de la dimensiunile sale uriase527 m circumferinta,57m inaltime,156 m diametru si o capacitate de circa 50.000 de locuri.
Arena era destinata distractiei poporului si gazduia lupte sangeroase intre gladiatori,calareti,care de lupta si animale salbatice,precum si concursuri de alergari.


Forul dintre arce
Alaturi de marele amfiteatru,se inalta Arcul lui Constantin,ridicat de Senatul roman in anul 313 d.Hr.,in urma victoriei imparatului asupra Maxentius.Pentru impodobirea acestuia s-au folosit basoreliefuri din secolul al II-lea,luate de pe alte monumente construite in onoarea imparatilor Traian ,Hadrian si Marcus Aurelius.
Grandioasa constructie marcheaza intrarea in Forul Roman,ale carui vestigii se gasesc pe locul fostului centru religios,politic si economic al Romei antice.Ele sunt marturii ale civilizatiei romane,pe parcursul a 12 secole.Forul este strabatut de Via Sacra,calea pe care defilau cortegiile imparatilor invingatori in razboaie,precum si procesiunile religioase.Aceasta cale tiumfala incepe cu Arcul lui Titus,constructie edificata in cinstea cuceririi Ierusalimului si a Templului Sfant de catre imparat in anul 70 d.Hr.La capatul opus se inalta Arcul lui Septimius Severus,construit in anul 203 d.Hr.,pentru a sarbatorii victoriile acestuia in luptele cu partii si arabii.


Columna lui Traian
Intre cele doua arcuri de triumf se dezvaluie o multime impresionanta de temple in ruina(Templul lui Vespasian,Templul lui Saturn,Templul lui Antonius Pius si al Faustinei etc),cladiri publice (Curia,sala de sedinta a Senatului),cupole,magazine etc.
Cand Forul Roman a devenit neincapator,Cezar si imparatii Augustus,Traian,Nerva si Vespasian l-au extins spre nord cu alte foruri,denumite ulterior Forurile Imperiale:Forul lui Cezar(54-46 i.Hr.),Forul lui Octavian Augustus(31-2 i.Hr.),Forul lui Nerva,Forul lui Traian,cel mai mare si mai bine pastrat,in care se inalta impozanta Columna,decorata cu basoreliefuri in spirala,ce evoca istoria luptelor dintre daci si romani.Edificiul masoara 40 m inaltime si are in interior o scara in spirala,ce duce pana la varf,unde ,initial,fusese plasata statuia lui Traian,pe care,in 1587,Papa Sixtus al V-lea a inlocuit-o cu statuia Sfantului Petru.


Pantheonul
In Piata Panteonului se poate admira cea mai bine conservata constructie antica din Roma,Pantheonul.
Construit de Marcus Agripa,in 27 d.Hr.,ca templu dedicat tuturor zeilor protectori ai familiei imperiale Iulia,in special lui Marte si lui Venus,Pantheonul a fost reconstruit de Hadrian(117-125 d.Hr).
Templul are la intrare o sala vasta,cu 16 coloane antice de granit,iar in mijlocul cupolei,o deschidere circulara,cu diametrul de 9 m,singura sursa de lumina naturala.In nise se gasesc monumente funerare ale regilor Italiei,iar in partea stanga ,mormantul marelui pictor renascentist Rafael Sanzio.


Via Appia
Poarta San Sebastian este punctul de unde pleaca Via Appia,cel mai important dintre drumurile pe care se mergea de la Roma catre provincii.Construita de Appio Claudio in 312 i.Hr.pentru a lega Roma de Capua,calea a fost prelungita,mai tarziu pana la Brindisi si Taranto.



Extraterestrii si fenomenul rapirilor


In octombrie 1988,in S.U.A.,Canada,Australia,Noua Zeelanda,s-a difuzat o emisiune televizata despre OZN-uri,in timpul careia s-a efectuat o ancheta prin telefon.Raspunsurile primite au intrecut orice asteptari:30.835 de persoane au afirmat ca au vazut OZN-uri la o distanta mai mica de 150 m,iar 2482 de persoane au precizat ca,dupa o astfel de "vizita",au ramas urme care ,examinate ulterior,au putut constitui dovada fizica a observatiei.Marturiile nu se opreau insa aici:1477 de persoane afirmau ca au vazut nu numai OZN-ul,ci si pe ocupantii acestuia,alti 2969 au declaraat ca,dupa ce au vazut "entitatile",acestea i-au fortat sa intre in interiorul OZN-ului,unde au fost supusi unor examinari.
Rapoartele referitoare la aceste"rapiri"au fost privite la inceput cu mare neincredere.Au existat insa cateva cazuri de oameni rapiti de OZN-uri,la investigarea carora s-au folosit diferite mijloace:detectoare de minciuni,regresie hipnotica,examene medicale,expertize psihiatrice,anchete ale politiei etc.Totusi,cu toate stradaniile,nimic din cele raportate n-a putut fi infirmat.
Conform rapoartelor,se pare ca rapirile se desfasoara dupa un veritabil scenaariu care se repeta de la o rapire la alta.,cu toate detaliile sale,dar si cu anumite variatii nesemnificative.Uneori,persoana care urmeaza sa fie rapita conduce noaptea o masina pe o sosea putin ciculata;aleori,ea simte chiar nevoia sa plece de acasa,indreptandu-se catre un loc pustiu.Apoi,inevitabil,vede la un moment dat o lumina extrem de stralucitoare,din care se desprind niste omuleti.De cele mai multe ori,au inaltimi de la 30 cm la 3 m si au capul mare si chel,cu ochi negri,enormi.Apoi,cel rapit este transportat intr-o incinta aflata intr-un "vehicul"asimilat in general cu un OZN asezat la sol,dar care are de cele mai multe ori proprietati atat de stranii,incat foarte putini specialisti  cred ca ar fi vorba de o nava in sensul clasic al termenului.
Inainte de despartire,in apropae toate cazurile semnalate,celor in cauza li se impune sa uite totul,ceea ce de regula se si intampla ,dupa cate se pare.Iar "filmul"se incheie cu transportul victimei la locul de unde a fost rapita.
Cel rapit ramane cu urmari tipice:memorie alterata,actiuni bizare,tulburari ale somnului,teama sau groaza inexplicabila in anumite situatii etc.
Oricat am fi de neincrezatori,trebuie sa recunoastem cel putin ca se intampla ceva...si acest ceva merita din plin atentia noastra.

Bancul Zilei

Se canalizeaza un cartier de tigani.Bulibasa din acest cartier vorbeste cu alt bulibasa,din alt cartier,necanalizat:
-Cum e acuma,mancat'as?
-Aaa,e mult mai bine!Avem apa calda,baie,veceu,piranda mea a luat chiar si perie de veceu!!
-Ehe,cred ca e bine!
-Mda,merge,dar tot mai bine era cu ziarul!

Aforisme

"Un om care vindeca oamenii face cat o suta de oameni."(Homer)

"O durere noua te face sa o uiti pe cea veche.(Paracelsus)"

"Omul nu moare,el se omoara."(Platon)

"In cumpatare sta forta spiritului."(Pitagora)

"Sanatosul este un bolnav care se ignora."(Jules Romains)

"Mai usor este sa vindeci inceputul,decat sfarsitul bolilor."(Erasmus)

"La medic intri cu diagnosticul tau si iesi cu al lui."(Gh.Penciu)

"Timpul este cel mai bun medic al bolilor de suflet."

Beneficiile Ginseng(radacina vietii)


Cercetarile experimentale efectuate au dovedit numeroasele beneficii ale Ginseng-ului,rezumate astfel:
-reduce fenomenele de imbatranire biologica celulara;
-creste rezistenta generala a organismului prin activarea proceselor metabolice si prin stimularea proliferarii celulare
-stimuleaza activitatea cordului,a sistemului vascular si a celui nervos,precum si procesele metabolicecelulare intime,ducand la cresterea secretiilor interne
-are actiune hipoglicemianta si,prin aceasta,efect antidiabetic

Progrese in tratarea bolii Alzheimer

               Un nou pigment radioactiv,care evidentiaza placile neuronale,i-ar putea ajuta pe medici sa depisteze semnalele bolii Alzheimer inainte sa apara dementa.Pacientii supusi tomografiei cu emisie de pozitroni(PET)sunt injectati cu AV-45,iar medicii pot observa daca exista depozite de proteine amiloidice.Acestea stau la baza formarii placilor dintre celulele nervoase ale celor care au Alzheimer.Cu cat se stabileste un diagnostic mai repede,cu atat se poate initia mai devreme tratamentul.
                In Romania,diagnosticarea bolii se face frecvent in stadii tardive,s-a aratat la Conferinta Alzheimer 2011.Perioada de supravietuire a pacientilor ,de la momentul punerii diagnosticului,este de numai 3 ani si jumatate,fata de durata obisnuita de evolutie a bolii,de 8-12 ani.

Alimente bio

Producatorii au inceput ,de cativa ani,sa se intreaca in alimente din ce in ce mai"ecologice"si,spun ei,"sanatoase"

Cum ne putem da seamaca un aliment e cu adevarat bio?
Un aliment bio trebuie sa aiba pe eticheta doua sigle:una a Ministerului Agriculturii,cu sigla AE,(agricultura ecologica),iar cealalta,a organismului care a monitorizat si certifica faptul ca este ecologic,cu inscriptia Eco urmata de o serie de cifre(de ex: ECO-X341).
Alimentele bio provin dintr-un sistem agro-alimentar monitorizat,in care nu se utilizeaza ingrasaminte chimice de sinteza,pesticide,hormoni,antibiotice si produse modificate genetic.

Lectiile Cernobilului

Au trecut 27 de ani de cand s-a topit reactorul de la Cernobil.
Mai e nevoie de cateva secole pana cand zona va fi,din nou,sigura.


De 12 ori in fiecare luna-nr.maxim de ture permise de doctori-Sergei A.krasikov traverseaza cu trenul zona parasita din jurul Centralei Atomice de la Cernobil si merge la serviciu,adica la constructia care inconjoara reactorul nr.4,cunoscuta sub numele de Sarcofagul.
Intre sarcinile lui,se numara si aceea de a evacua lichidul radioactiv strans in reactorul topit.Acest lichid se acumuleaza atunci cand ploua.
Sarcofagul a fost construit in urma cu mai bine de 25 de ani,intr-o atmosfera de panica,in timp ce populatia din jur era afectata de radiatiile eliberate ca urmare a exploziei produse la reactorul nr.4,iar acum,aceasta structura are mai multe crapaturi.
Instrumentele de masurare de pe acoperisul Sarcofagului indica radiatii de circa 3 remi pe ora.
La 10 km de reactorul avariat,incepe teritoriul cu grad ridicat de radiatii.Un palc de arbori ce par carbonizati marcheaza inceputul asa-numitei"Paduri Rosii"-numele se trage de la culoarea pinilor care au fost doborati cu buldozerele,apoi ingropati.
In mijlocul complexului nuclear se afla Sarcofagul,ai carui pereti neregulati sunt patati de rugina.Inca de la inceputul anilor 1990,oficialii ucrainieni s-au straduit sa puna la punct un plan de inlocuire a acestei constructii si,in cele din urma au lansat proiectul numit Noua Carcasa de Protectie,o cupola de 100 de metri care sa sigileze reactorul pentru inca 100 de ani.

Centrala nucleara ,in 1986,imediat dupa explozie



Sarcofagul de ciment,ridicat pentu a sigila reactorul ,e plin de gauri

Alergatul previne cancerul

Conform Scolii de Medicina de la Universitatea Standford,alergatul regulat poate preveni infirmitatile si moartea prematura ca urmare a cencerului,bolilor neurologice si infectiilor.
Cercetatorii americani au realizat un studiu pe un grup de 1.000 de persoane cu varste de peste 50 de ani.34% dintre cei care nu practicau joggingul au murit dupa 19 ani,in timp ce numai 15% dintre cei care alergau au murit dupa acelasi interval de timp.

miercuri, 30 ianuarie 2013

Fifa 2013 face furori in categoria jocurilor pe pc


FIFA 13 este versiunea cea mai completă a unui simulator de fotbal pana in prezent, și este un rival puternic pentru PES 2013, în lupta de a fi rege al jocurilor de fotbal. Au existat o serie de îmbunătătiri peste FIFA 12, care ajuta pentru a face această versiune chiar mai bune.

Prima atingere de control
Noul sistem de control tactil a revolutionat modul în care veti primi mingea. Controlul va deveni o chestiune de indemanare, mai degraba decat ceva automat. În FIFA 1 controlul mingii sunt influențate de variabile, cum ar fi pozitionarea, de reactie si atributele jucatorului la primirea trecere. Controlul necorespunzătoare a mingii ar putea lasa adversarul sau provoca mingea pentru a rula afara din joc.

Această modificare este similar cu cand esti atacat tactic a fost introdus in FIFA 12. Chiar și jucătorii cu experiență FIFA au fost deranjat la început de către comutatorul, dar m-am simtit stăpânirea oh-atât de satisfăcătoare. E posibil să fie aceeași cu touch control primului FIFA 13, și, sperăm, la fel ca apararea tactic, nu va fi o opțiune pentru a opri, dacă ai nevoie de timp să te obișnuiești cu el.




Nu va fi mai bine înghesuiala intre jucători, care pot folosi acum umeri si bratele pentru a ajuta proteja mingea sau cum se abordeaza un adversar. Provocări fizice afectează viteza  în FIFA 13, cu atacatorii fiind încetinită sau continuarea jocului pentru avantaj

Dribbling
În FIFA 13, abilitatea de a trece de un adversar cu o simplă schimbare de directie s-a schimabat.prin noi miscări si atingeri rafinate , care vă permit să selectati pentru a utiliza in interiorul sau in exteriorul piciorului. Aceasta va fi o adevarata incantare pentru jucatori punct de vedere tehnic-savvy FIFA, și va aduce mai multa pricepere în a castiga un meci.

Tactici pentru lovituri libere
La loviturile libere din FIFA 13 poti avea la trei jucători în jurul mingea. Acum puteti creea modele noi si lovituri imprevizibile .








Din punct de vedere defensiv puteți adăuga jucători la perete, sau instrui unul dintre ei să vină pe pentru a intercepta o revenire. De asemenea, puteți muta sneakily perete înainte de un câțiva centimetri. Cu toate acestea, în cazul în care arbitrul observă acest, riscați obtinerea unui cartonaș galben.

Grafica, modul de career si multiplayer
FIFA 13 aduce unele trucuri pentru modelarea 3D a fețelor jucătorilor prin utilizarea Imaging dimensionale. Asemănare cu personaje de calculator "din viața reală omologii este, prin urmare, chiar mai precisă decât oricând.

FIFA 13 se mândreste cu un mod de cariera extinse, în care vă asumati rolul de antrenor, jucator si manager al echipei tale. În ceea ce priveste multiplayer online, EA a promis - fără a dezvălui încă detaliu - o actualizare importantă a sezonului Meciuri directe.

În general, FIFA 13 promite să fie unul dintre cele mai complete jocuri de fotbal, realiste le-am vazut.

Descărcarea acest joc necesită software-ul EA origine pentru a fi instalate.

Stiai ca ?

Stiai ca eruptia unui vulcan s-a auzit in Australia ?

Articole importante pe acest blog !

Poti descoperii multe pe acest blog . Daca ti-a placut ce ai gasit aici da-ne un like pe faccebook !

Postări populare