sâmbătă, 2 februarie 2013

VINDECATI-VA CASA!

       Folositi agenti de curatare naturali

  • solutie de curatat universala:dizolvati 4 linguri de bicarbonat de sodiu intr-un litru de apa calda;
  • solutie pentru curatat scurgerile:puneti jumatate de cana de bicarbonat de sodiu pe teava si adaugati jumatate de cana de otet alb.Asteptati cinci minute,apoi turnati un ibric plin cu apa fiarta;
  • solutie de curatat vasul de toaleta:preparati o pasta de suc de lamaie si borax(poate fi gasita la supermarket).Aplicati pasta pe vasul de toaleta,lasat-o sa actioneze doua ore,apoi frecati si clatiti;
  • solutie de curatat cuptorul:umeziti pata cu apa cat cuptorul este inca cald,apoi adaugati sare.Cand cuptorul se raceste,razuiti pata.
  • pentru curatat geamurile si ferestrele:o solutie diluata de otet si apa.Pentru eficacitate maxima,aplicati-o folosind un pulverizator.
  • deodorant pentru camera:evitati deodorantele chimice.Deschideti geamul de la baie,cresteti o planta parfumata in baie sau agatati un buchet de levantica sau de menta.                                                                 
                                        

       Fiti neindurator cu mucegaiul

Multe persoane invinuies animalele si polenul pentru tusea si stranutul pe care le prezinta nu isi dau seama ca,de fapt,aceste probleme sunt cauzate de sporii de mucegai din casele lor.Nimic nu ajuta mai mult mucegaiurile sa se dezvolte decat umiditatea ridicata,asa ca asigurati-va ca faceti tot ce este posibil ca sa mentineti umezeala sub control.Asigurati-va ca toate incalzitoarele pentru casa,masinile de gatit cu lemne,semineele etc,sunt bine ingrijite si verificate in mod regulat,iar camerele in care acestea sunt folosite sa fie bine ventilate in permanenta.Acestea nu doar emana monoxid de carbon si alte substante combustibile,dar incarca si aerul cu vapori de apa.
Ati putea sa luati in considerare cumpararea unui dezumificator pe care sa il folositi in camera in acelasi timp.

        Folositi mai putin clor

In general,apa de la robinet contine clor.Acesta e un lucru bun pentru ca clorul e un excelent agent antimicrobian.Din pacate,apa cu clor a fost legata de cateva afectiuni neplacute,precum cancerul vezicii urinare si rectal.
           Apa imbuteliata a devenit mai ieftina,dar daca nu vreti sa cumparati in mod constant apa imbuteliata puteti declorina apa montand un filtru cu carbune activat la chiuveta.

        Scapati de acarieni de praf

O data pe saptamana aspirati covoarele si mobila tapitata si spalati cearceafurile si prosoapele in apa calda.
Plapuma si cuvertura pe care nu doriti sa le spalati atat de des pot fi puse doar prin ciclul de uscator o data pe saptamana pentru a distruge acarienii.





         Faceti un dus rece bacteriilor
  • Aveti grija de periuta de dinti.Un loc unde microbii se aduna este o periuta umeda.Multe virusuri,pot supravietui mai bine de 24 de ore pe un fir ud.Alternati intre trei periute pentru a folosi mereu una care e uscata sau folositi una si clatiti-o zilnic cu apa oxigenata sau apa de gura
  • distrugeti germenii de pe burete.Schimbati carpa sau buretele saptamanal si lasati-le intotdeauna sa se usuce la aer intre folosiri.Puteti sa dezinfectati buretii,periile si carpele de sters intr-un amestec de apa si inalbitor.
  • folositi un spray dezinfectant pe clante,robinete,receptorul de telefon pentru a va proteja familia cand unul dintre dumneavoastra se imbolnaveste.




Adresa URL : http://treicaifrumosi.blogspot.ro/2013/02/vindecati-va-casa.html

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Stiai ca ?

Stiai ca eruptia unui vulcan s-a auzit in Australia ?

Articole importante pe acest blog !

Poti descoperii multe pe acest blog . Daca ti-a placut ce ai gasit aici da-ne un like pe faccebook !

Postări populare